Complexul piscicol Cornesti are o suprafata de apa de 170 ha, lacurile cel mai importante Ochiul Boului are 30 ha o forma neregualta cu golfuri si vegetatie care creeaza un mediu natural relaxant deosebit si laculul Hodarasti cu o personalitate deosebita de de primul cu maluri mai ferme si cu vegetatie dezvoltata doar in zona superioara. De partea stanga a soselei nationale se afla ferma cu 7 helestecare au suprafete cuprinse intre 10 si 15 ha care gazduiesc o varietate de specii in crestere si multe alte lacuri de mici dimensiuni (intre 0.5 si 1 ha) care sunt pepiniere pentru viitoarele generatii de pesti din lacurile principale sau sunt rezerve de puiet pentru lacurile din zona. Lacurile mari sunt situate in partea de sud a complexului (in dreapta soselei nationale) si primesc din lacurile mai mici atat toamna cat si primavara cantitati importante de puiet din speciile: crap, cteno, caras, somn, stiuca, salau, novac.

Preponderenta este popolarea cu crap, cteno si novac care se realizeaza in fiecare an, cantitatile de puiet cu care se populeaza diferind de la o balta la alta in fuctie de suprafata baltii cat si a pestelui ramas in balta din anii anteriori. Din anul 2006 baltile vor fi populate si cu puiet de crap de vara a II-a, puietul fiind realizat in cadrul fermei. Scurta descriere a lacurilor principale Lacul Ochiul Boului Suprafata 30 ha din care luciu de apa 25 ha iar 5 ha stuf si papura in partea de nord a lacului Adancimea medie de 2 m (adancimea maxima 4 m in partea de sud a iazului) Iazul a fost populat atat in toamna anului 2004 cat si in tomna si primavara anului 2005, popularire realizandu-se cu puiet de vara I din urmatoarele specii de peste: crap 4.5 t, cteno 1.5 t, novac 4 t, 200 kg puiet somn, 1000 pui salau, 1000 pui stiuca. In ultimi doi ani iazul nu a fost pescuit cu navod. Lacul Hodarasti Suprafata 20 ha luciu de apa Adancimea medie 1.8 m (adancimea maxima 3.5 m-4 m in partea de sud ) Este traversat pe capatul din nord de DN 1 A (drum national) Helesteu Cornesti 3, Cornesti 2 si Cornesti 1 Suprafata 10 ha din care o mare parte este acoperita cu stuf Adancime 2 m Populat cu crap, caras si biban Taxa 20 RON Helesteiele sunt situate in partea de nord a fermei in spatete satului Cornesti si au drum pietruit de acces la ele.

 

 

La intersecţia cu drumul către oraşul Târgovişte (către stanga) urmăm în continuare drumul naţional care travesează râul Ialomiţa. După mai puţin de 2 km prin care traversăm satul Cătunu la ieşirea din acesta întâlnim podul care desparte lacurile principale din dreapta de pârâul care trece prin ferma piscicolă şi formează coada lacului Hodărăşti. La mai puţin de 100 m pe partea stângă se află intrarea în curtea clădirii administrative unde se paote platii taxa de pescuit sportiv şi se pot obţine informaţii suplimentare despre locurile de pescuit şi fondul piscicol. Drumul de acces către digul lacului Ochiul Boului începe imediat la dreapta după de trecem Râul Ialomiţa venind dinspre Bucureşti. Drumul este delimitat de satul Cătunu şi malul râului Ialomiţa după care se îndeaptă către următorul sat unde se află şi digul care delimitează lacul. Pe malul drept se poate ajunge şi la lacul Hodăraşti dacă starea drumului nu e influenţată de cantitaţi mari de apă